Poliția a fost dotată cu încă 20 de seturi de alcoolteste de tip „Drager”

La 14 iulie curent, în cadrul unei ceremonii oficiale, Poliția Națională a primit 20 de seturi de alcoolteste din partea Ministerului Federal de Interne din Germania.

Setul este destinat combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora.

Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor. 

20 de seturi de alcoolteste de tip „Drager”

 „Alcoolul rămâne o problemă majoră pentru Republica Moldova, iar noi Poliția trebuie să întreprindem toate măsurile posibile în vederea reducerii acestui fenomen. Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan. În acest sens dispozitivele vor spori eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranță în comunitate, eforturi orientate spre consolidarea profesionalismului poliției și eradicării factorului de corupție”

Marin maxian, șeful adjunct al IGP

Seturile urmează să ajungă la Inspectoratele de poliție din țară, iar valoarea acestora constituie circa 80 de mii de euro.

Deoarece ne dorim să prevenim tragediile în trafic, vom continua acțiunile de menținere a siguranței rutiere, obiectivul principal fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care pun în pericol securitatea traficului.

IGP informează că procedura de achiziție a fost efectuată cu susținerea financiară a partenerilor externi, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: