INP în comun cu cu ANTA au demarat operațiunea ,,TAXI”

Începând cu ziua de ieri, 20 mai, curent, Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu  Agenția Națională Transport Auto au demarat operațiunea ,,TAXI” pe întreg teritoriul țării, care va continua până la data de 31 mai, informează INP pe pagina sa de facebook.



Operațiunea are drept scop de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie și anume, exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora.

De asemenea, șoferii de TAXI sunt verificați de ofițerii CUMC al INP, întru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

De menționt că, ieri în doar câteva ore, în capitală, 16 taximetriști s-au ales cu procese verbale pentru diferite încălcări. Dintre care, nerespectare limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea indicatoarelor rutiere și trecerea la culoare roșie a semaforului.

De la începutul acestui an și până la moment pe teritoriul ţării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu 2 persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

Totodată, în perioada menționată 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns