Înfrățire prin intermediul șahului // Palatul Copiilor Vaslui și Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Ungheni au semnat un protocol de colaborare

Palatul Copiilor din municipiul Vaslui și Școala Sportivă pentru Copii și Juniori din Ungheni, au oficializat un protocol de colaborare, care are ca scop atragerea și stimularea tuturor categoriilor de elevi din învăţământul gimnazial, în mod liber și voluntar, într-un sistem organizat de învățare și practicare a șahului, socializarea elevilor din cele două orașe, transmite Realitatea de Vaslui



Potrivit sursei, proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice, părinților și elevilor amatori să învețe, să studieze și să practice șahul într-un mod organizat prin Palatul Copiilor din Vaslui și Școala Sportivă pentru Copii și Juniori din municipiul Ungheni.

În acest parteneriat se vor realiza întâlniri de lucru ale reprezentanților instituțiilor și coordonatorii activităților din parteneriat, organizarea de evenimente (concursuri, schimburi de experienţă, excursii, mese rotunde, simpozioane, evenimente multimedia, etc.), promovarea activităţilor desfăşurate în cadrul parteneriatului prin mass media: reviste, pliante, spoturi publicitare, emisiuni radio-tv., etc.

„Rezultatele asteptate sunt: Pregătirea elevilor pentru concursurile de șah locale, regionale și internaționale. Implementarea șahului ca disciplină de studiu în Cluburi și Palate ale Copiilor din România și Republica Moldova, începând cu anul școlar 2020 – 2021.

Dezvoltarea unor relații de prietenie și colaborare între părţile devenite partenere. Creșterea prestigiului celor două instituții de învățământ”, a menționat pentru Realitatea de Vaslui, Constantin Grosu, instructorul cercului de șah de la Palatul Copiilor din municipiul Vaslui.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns