Infrastructura rutieră din cartierele municipiului în atenția Primăriei Ungheni

În municipiul Ungheni sunt în plină desfășurare mai multe proiecte de reconstrucție a străzilor și acceselor în curțile blocurilor de locuit.

Lucrări de îmbunătățire a infrastructurii rutiere și a serviciilor publice se efectuează atât în cartierele din centrul orașului, cât și în cartierele periferice, informează Primăria municipiului Ungheni


Notă: Articol este preluat în totalitate de pe pagina Primăriei municipiului Ungheni. Redacția are o părere diferită referitor la calitatea și modul de reconstrucție a străzilor. În special, ne referim la faimoasa tehnologie „variantă albă” aplicată prepoderent în sectorul Dănuțeni.

Recent, au fost finalizate lucrările de reparație în pietriș a străzilor Artezianei și Vadul Țuțorii din cartierul Dănuțeni, prilej de bucurie pentru locuitorii acestor străzi.

De reabilitarea drumurilor s-au arătat mulțumiți și locuitorii străzii Vadul Țuțorei.

Bălțile enorme create în urma ploilor abundente făceau deplasarea cu greu pe aceste străzi și creau condiții favorabile pentru înmulțirea insectelor și răspândirea mirosului urât.

Acum, spun cetățenii, situația s-a îmbunătățit considerabil.

Lucrări de reparație se desfășoară și pe strada Nicolae Iorga din cartierul Dănuțeni.

Acest drum va fi reparat în variantă de pietriș.

Întrebat, de ce se practică reparația în variantă de pietriș a unor drumuri din cartierele periferice, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, a explicat că aceasta este o primă etapă pentru reabilitarea drumurilor de țară.

Mai apoi va urma instalarea rețelelor de canalizare și doar după executarea acestor lucrări se poate discuta despre asfaltarea drumurilor din cartierele periferice” a specificat primarul. La fel, a fost reparată și stradela M. Varlaam din cartierul Dănuțeni.

În alt cartier, alte lucrări. Săptămâna trecută a început reconstrucția accesului dinspre strada Horelor spre strada Marinescu din Cartierul Ungheni Deal.

Urmare solicitării locuitorilor din această zonă au fost inițiate lucrări de îmbunătățire a porțiunii de drum care leagă străzile Horelor și Marinescu. Pe timp de toamnă și iarnă, acest drum era impracticabil. Calea de acces este situată pe pantă, ceea ce creează probleme de deplasare, mai ales pentru copii care zilnic merg pe aici spre școală sau grădiniță”, a menționat edilul. Conform proiectului de execuție a lucrărilor aici va fi construită o cale de acces de tip scări și un canal de evacuare a apelor pluviale.

„De multe ori, locuitorii cartierelor periferice se plâng că acordăm mai puțină atenție acestor cartiere.

Vreau să spun că, atunci când se ia o decizie de reabilitare a unei străzi, spațiu public, se ține cont de numărul beneficiarilor, de fluxul transportului și a pietonilor pe e o stradă sau alta.

În condițiile unui buget modest, este evident, se optează pentru zonele mai populate/vizitate de locuitorii orașului.

Totuși, se observă cu ochiul liber că, în ultimii ani, s-a lucrat deopotrivă pentru crearea unor condiții mai bune de trai, în toate cartierele municipiului Ungheni.

Recent, în cartierul Ungheni Deal am îmbunătățit serviciile de alimentarea cu apă pentru zonele în care presiunea acesteia era foarte mică. Tot aici au fost construite două stații de așteptare a transportului public.



Pentru locuitorii cartierului Dănuțeni a fost amenajat un scuar, iar locuitorii cartierelor Berești și Vasilica (ex-Mânzâteștii Vechi) se pot bucura acum de o adevărată bijuterie – Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” care oferă o gamă largă de servicii socio-culturale și recreative.

La solicitarea cetățenilor din Cartierul Ungheni – Vale a fost  construit un drum de ocolire pentru transportul greu și accesul către plaja râului Prut.

Astfel, traficul intens de pe străzile Unghiului și Suceava nu va mai crea disconfort locuitorilor din această zonă.

La moment, implementăm un proiect de regenerare urbană în cartierul Ungheni-Vale.

Aici va fi reconstruită și redeschisă o grădiniță de copii. Astfel, sperăm să soluționăm problema supraaglomerării grădinițelor din centrul orașului și din cartierul Dănuțeni” a mai declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.



Galerie Foto realizată și de Liuda Muset și publicată pe pagina sa de facebook (strada Artezianei și Vadul Țuțorii, Dănuțeni)

Totodată, Dănuțeneanca mai solicită primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, să își respecte promisiunea dată locuitorilor din zonă – stația terminus de pe str. Ștefan cel Mare intersecție cu str. Dănuțeni.

Potrivit Liudei, a fost asigurată că la începutul lunii iulie 2019 se vor începe lucrările … .



Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns