Info Iași informează că 80 000 de ieșeni cu vârsta de peste 60 de ani vor fi vaccinați împotriva COVID-19

Apropiatul debut al campaniei de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus a impus organizarea spațiilor necesare desfășurării acestui demers național.

În acest context, municipalitatea ieșeană a pus la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Iași 16 centre în care va începe activitatea de vaccinare în cursul anului viitor, informează Info Iași

În prima etapă, populația vizată a se vaccina în aceste centre este cea cu vârsta de peste 60 de ani, aici regăsindu-se peste 80.000 de locuitori ai Iașului. Direcția de Sănătate Publică Iași, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Primăria Municipiului Iași și Prefectura Iași, vor coordona această activitate. Sperăm ca populația Iașului să înțeleagă necesitatea acestui demers

Mihai Chirica

Centrele de vaccinare se vor organiza o parte în centrele sociale pe care municipalitatea le administrează împreună cu Direcția de Asistență Socială, altele urmând a fi amenajate în sălile de sport ale unităților școlare.

Vor fi asigurate toate condițiile de siguranță atât pentru cei care lucrează în astfel de instituții, cât și pentru cei care se vor vaccina. Vaccinarea se va face în două etape: o vaccinare inițială, urmată de o revaccinare după un interval de 28 de zile.

„Va fi o activitate grea, unică pentru mulți dintre noi, dar sperăm să reușim să o îndeplinim cu succes”

MIHAI CHIRICA

„Centrele de vaccinare se vor organiza parte în centrele sociale pe care le administrăm împreună cu Direcția de Asistență Socială, parte în săli de sport care nu sunt legate de corpurile de școală.

Putem asigura și siguranță persoanelor care lucrează acolo dar și a celor care se vor vaccina. Sperăm ca împreună să trecem peste această încercare!” a mai declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns