Indemnizația zilnică pentru copii va fi indexată de la 1 aprilie

Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi în ședința Guvernului indexarea din 1 aprilie a îndemnizația zilnică pentru copiii.

În această categorie se încadrează:

  • copii care dețin statutul de copil rămas temporar fără ocrotire părintească sau de copil rămas fără ocrotire părintească, plasați în serviciile de Asistență parentală profesionistă, Casă de copii de tip familial, Serviciul de tutelă/curatelă, Casă comunitară pentru copii în situație de risc și Centrul de plasament pentru copii separați de părinți, care sunt încadrați într-o instituție de învățământ, începând cu clasa a cincea până la împlinirea vârstei de 18 ani, va fi indexată de la 1 aprilie 2021.

Astfel, conform proiectului aprobat astăzi de Guvern, indemnizația zilnică pentru categoriile menționate va crește de la 12 lei la 13 lei în zilele obișnuite, de la 108 la 113 lei în ziua de naștere a copilului și de la 77 lei la 80 lei, în zilele de sărbătoare.

MSMPS menționează că majorările au fost calculate în raport cu indicele prețurilor de consum pentru anul precedent, care a constituit 3,8%.

HG „Privind modificarea anexei nr. 1 la Regulamentul cu privire la stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 378/2018”:

HG Privind modificarea anex… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns