Începând cu 30 octombrie 2018, Belavia lansează cursa aeriană regulată Minsk – Chișinău – Minsk

Din 30 octombrie curent, va fi lansată o nouă cursă aeriană: Minsk – Chișinău – Minsk, aceasta va fi operată de compania „Belavia – Belarusian Airlines”, care a pus deja în vânzare biletele. Despre aceasta a anunțat reprezentanții companiei aeriene.



Aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk după următorul program:

marți, joi și duminică  –  ora 14:05,
luni și vineri – ora 9:05.

Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute. Costul anunțat al zborului într-o singură direcție va fi de circa 83 de euro, și circa 153 de euro – dus-întors.

S-a muncit aproape 2 ani pentru această cursă, vreau să mulțumesc echipelor implicate pentru realizare. Este o cursă așteptată atât de cetățenii ambelor state, care se vizitează reciproc, dar și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Sunt sigur că va avea un impact social și economic imediat”, a menționat ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Durata zborului va fi de 1,5 ore iar cursele vor fi operate cu aeronavele de tip Embraer E170 sau CRJ200 în funcție de load-factor.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus în ianuarie-august 2018 a însumat 137 milioane dolari SUA, exporturile înregistrând  în perioada vizată 62,4 milioane dolari SUA, iar importurile constituind 74,7 milioane dolari SUA.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns