Incendiu la „Adormirea Maicii Domnului” din Hârbovăț, raionul Călărași

Un incendiu a izbucnit în aceasta amiaza la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din  satul Hârbovăț, raionul Călărași.



Apelul la Servicul 112 a fost recepționat la ora 11:56 minute și la fața locului au fost îndreptate 5 autospeciale de intervenție. Ajunși salvatorii au stabilit că o construcție auxiliară cu lemne, lucruri gospodărești și cereale a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au reușit să localizeze incendiul către ora 14:09.

În urma incendiului focul a distrus 50% din suprafața construcției, lucruri gospodărești, dar și saci cu cereale și făină. La moment echipele de salvatori și pompieri din cadrul IGSU lucrează pentru lichidarea incendiului. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit.

Datorită intervenției operative ale angajaților IGSU focul nu a obținut răspăndire. Mai mult, clădirea mănăstirii Hîrbovăț nu a fost afectată de flăcări. Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hârbovăț este situată pe valea râului Ichel, în preajma satului Hârbovăţ, la circa 10 kilometri de orașul Călăraşi. Mănăstirea a fost întemeiată în anul 1730 de către boierul Constantin Carpuz. Până în anul 1812 mănăstirea a fost de trei ori încendiată de turci şi tătari, motiv din care toată arhiva mănăstirii a fost distrusă.

La Mănăstirea Hârbovăţ se păstrează şi vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Gărboviţa”



Galerie Foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns