Încă 2000 de locuitori din Făleștii Noi au acces la apă potabilă datorită Programului „Satul European”

Încă 2000 de ctățeni din comuna Făleștii Noi al raionului Fălești, au acces acum la apă potabilă de calitate de la robinet după extinderea rețelelor de apeduct cu suportul Programului național „Satul European”, ediția I.

În urma implementării proiectului, la rețeaua de alimentare cu apă potabilă au acces:

  • 705 gospodării (cca 2000 de persoane);
  • 8 instituții publice;
  • 25 de agenți economici.

Proiectul a inclus construcția unui sonde arteziene și amenajarea zonei adiacente.

Acum de apă de calitate beneficiază grădinița cu cca 100 de copii, gimnaziul în care învață peste 350 de elevi din 7 localități, Oficiul medicilor de familie, Oficiul poștal și Primăria.

La apeductul centralizat mai sunt conectați trei agenți economici, vestiarul terenului sportiv și două lăcașe de cult.

De asemenea, peste 450 de gospodării s-au conectat deja la rețeaua de apă, iar alte aproximativ 250 sunt în proces de conectare, spune primarul localității, Vladimir Bejenari.

„Satul Făleștii Noi dispunea de un sistem de apeduct construit prin alte proiecte, dar lipsea sursa de apă. Aceasta a fost o problemă stringentă pentru comunitate, deoarece în ultimii 5 ani foarte multe fântâni din sat au secat.
Oamenii erau nevoiți să transporte apă de la fântâni aflate la distanțe mari sau să o procure. Acum, lucrurile s-au schimbat radical.
Localnicii sunt conectați la sistemul de apeduct și, după forarea sondei, au acces permanent la apă potabilă în gospodării.
Suntem foarte recunoscători autorităților statului pentru finanțarea acestui proiect vital pentru comunitatea noastră și aducem mulțumiri tuturor celor implicați, având speranța că această colaborare frumoasă va avea continuitate”

Vladimir Bejenari

Făleștii Noi a beneficiat și de un alt proiect important pentru comunitate.

Prin Programul Național „Satul European Expres” au fost construite două terenuri de joacă dotate cu tobogane, caruseluri, nisipiere, bănci și alte echipamente recreaționale.

Astfel, cei aproximativ 500 de copii din localitate au acum locuri sigure pentru a se juca și a petrece timpul în aer liber.

În plus, părinții au un spațiu unde pot socializa și se pot bucura de momente frumoase alături de copii.

Primul proiect a avut un buget de cca un milion MDL, iar al doilea se ridică la cca 440 mii MDL.

Resursele financiare au fost alocate de Guvernul Republicii Moldova, prin Fondul Național pentru Dezvoltarea Regională și Locală

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns