În ultimele 24 ore – 11 șoferi depistați de polițiști în stare de ebrietate la volan

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în doar 24 de ore, polițiștii de patrulare au depistat 11 conducători auto în stare de ebrietate la volan. Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi conform legislaţiei.


Consecințele conducerii automobilului în stare de ebrietate?

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier soldat cu decesul șoferilor, pasagerilor, sau a altor participanți la trafic conducătorii auto riscă anularea dreptului de a conduce mijloace de transport sau privațiune de libertate pe un termen de până la 1 an.

Inspectoratul General al Poliției, prin Inspectoratul Național de Patrulare a intensificat activitățile de depistare și documentare a conducatorilor auto care conduc pe drumurile publice în stare de ebrietate, scopul fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Pentru evitarea accidentelor rutiere datorate acestor cauze, Poliția reiterează:

  • nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat alcool;
  • în cazul în care sunteți în stare de ebrietate, găsiți o altă modalitate de a ajunge în siguranță la destinație, cum ar fi: transportul public, taxiul, fie rugați o altă persoană care nu a consumat alcool să urce la volan;
  • nu lăsați prietenii să conducă sub inflența alcoolului;
  • fiţi prudenţi, nu depășiți limita de viteză și purtați obligatoriu centura de siguranță. 

Inspectoratul General al Poliției amintește tuturor conducătorilor auto că alcoolul nu este compatibil cu șofatul, iar celorlalți, că trebuie să fie consumat cu responsabilitate, deoarece ar putea avea urmări fatale, inclusiv și pentru cei din jur.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns