În Temeleuți au apărut unele animale sălbatice care ataca caprele și ovinele

La date de 08 mai curent, în cadrul Primăriei comunei Temeleuți din raionul Călărași s-a desfășurat ședința Comisiei Situației Excepționale.

În cadrul comisiei de specialitate, reprezentanții primăriei, autorităților desconcentrate și descentralizate au discutat problema apariția unor animale sălbatice în perimetrul comunei care ar ataca caprele și ovinele, informează pe pagina sa de facebook, dna Zinaida Țurcanu, Primar al comunei Temeleuți



Urmarea ședințe, s-a decis:

  • informarea populației;
  • crearea grupelor de monitorizare și supraveghere a câmpurilor cu implicarea reprezentanților organelor de ordine publica, vânători și membrii ai gărzii populare din localitate.

Totodată, Primăria Temeleuți s-a adresat cu un mesaj către locuitori:

  • Nu lăsați animalele fără supraveghere pe câmpuri;
  • nu plecați în pădure singuri;
  • dacă observați sau ați fost atacat de animale sălbatice – anunțați urgent organele abilitate – Administrația Publică și Poliția!

Amintim că în anul 2012, în apropierea satului Mileşti din raionul Nisporeni, localitate aflată în vecinătatea satului Temeleuți, lucrătorii silvici ai Rezervaţiei Naturale „Plaiul fagului” susţineau că au văzut lupi.

În 2011 a fost observat de trei ori lupul în haită. În 2012 iarna au fost de două ori observaţi”, a declarat anterior pentru un post TV, directorul Rezervaţiei Naturale „Plaiul fagului”, Boris Curoş.



ike sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Șacalii au atacat peste 40 de oi la Măgurele, r. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Mai multe oi ar fost atacate de șacali în satele din regiunea masivului Cornești, raionul Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns