În semn de protest, locuitorii din Sipoteni au blocat trenul de pe ruta Ungheni-Chișinau

În această dimineață, locuitorii satului Sipoteni au blocat trenul ce efectuează cursa Ungheni – Chișinău. Locuitorii sunt indignați că nu au locuri în vagoane și sunt nevoiți stea înghesuiți până la Chișinău.


Potrivit mașinistului garniturii, dupa ce au urcat, câțiva pasageri ar fi oprit-o de la frana de mână. Mai mulți oameni s-au pus în fața trenului și nu l-au lăsat sa treacă.

”Oamenii nu încap, merg ca chibriturile în cutie. Oamenii s-au revoltat, s-au dat jos și au oprit trenul.”, a comunică un martor.

Oamenii sunt nemulțumiti că în aceasta dimineață pe ruta ar fi circulat o garnitura cu doar trei vagoane, în care ei nu încap. Asta deși inițial pentru ei erau rezervate 8 vagoane, iar din primăvara numarul acestora a a fost redus la patru.

„De la Sipoteni la Calarași e plin deja, dar de la Bucovăț la Strășeni oamenii nici în picioare nu pot urca”, a comunică acelaș martor.

Astfel, în jur de 100 de persoane, între care și studenți au ajuns în capitală cu o întârziere de 3 ore. O parte din pasageri au fost preluați de trenul de pe ruta București-Chișinău.

Nu am avut semnale. Toată vara a mers cu o garnitură și nu am avut plângeri. Vom mai pune o garnitură, din motive tehnice nu am putut să o punem până acum. Toate sunt cu termenul expirat de exploatare și trebuie sa treacă o revizie tehnică.”, a menționat pentru ProTV,Iurii Topala, directorul general al CFM 

Directorul Căii Ferate susține că periodic este analizat fluxul de pasageri, iar datele arată că la Sipoteni nu urca mai mult de 50 de oameni.



Acesta mai spune că ruta înregistrează pierderi mari și chiar dacă trenul ar circula plin, oricum, în fecare luna s-ar cree o gaura în buget de peste un milion de lei. În urma conflictului de astăzi sa decis ca în fiecare luni trenul de pe ruta Ungheni-Chișinau, care vine în capitala va fi suplinit cu înca o garnitura cu patru vagoane.

La fel se va întampla și vineri pentru direcția opusă.



sursa: ProTV

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns