În satul Hristoforovca din Ungheni a avut loc un atelier de lucru pentru crescătorii de căpșuni

Peste 50 de producători de pomușoare și reprezentanți ai asociațiilor de profil s-au reunit în această săptămână, la un atelier de lucru cu genericul „Tehnologii moderne de producere a fructelor și de multiplicare a materialului săditor la cultura de căpșun”.



Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Câmpului, în localitatea Hristoforovca din raionul Ungheni, transmite Moldpres.

În cadrul atelierului, experți locali și internaționali au prezentat informații teoretice și au făcut demonstrări practice în domeniile de producere a materialului săditor de căpșun. Specialiştii s-au referit la stolonifere de căpșun, elemente constructive, costuri, investiții şi manipulări practice la producerea de stoloni de căpșun.

De asemenea, s-a vorbit despre înființarea și întreținerea plantațiilor pe rod de căpșun în câmp deschis și teren protejat temporar (tunele cu arcuri sau acoperite cu materiale nețesute).

Participanţilor le-au fost prezentate lucrări tehnologice și de menținere a stării fitosanitare a plantelor în plantații comerciale de căpșun, aplicarea irigării și fertilizările în baza de diagnostic plantă – sol.

În același context, au fost făcute observații fenologice și de apreciere a stării fitosanitare a plantației de căpşun, precum și acțiuni profilactice și demonstrări practice de management integrat de protecție a plantelor și identificarea carențelor de macro și microelemente.

Evenimentul din raionul Ungheni este parte a activităților realizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității micilor producători de pomușoare”, finanțat de Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație, reunind membri ai Asociației „Bacifera” și „Pomușoarele Moldovei”.



Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns