În satul Grozești s-a deschis o firmă de Taxi

Locuitorii din Grozești se pot plimba deja cu taxi…Asta după ce familia Iancu a deschis, acum o săptămână, o astfel de firmă locală. În prezent o singură mașină deservește clienții, iar antreprenorii afirmă că, uneori fac cu greu față solicitărilor. Oamenii îşi comandă o maşină la poartă pentru a se deplasa dintr-un capăt în altul al satului, dar şi pentru a se duce la biserică, discotecă sau la rude, transmite Canal 2 Nisporeni


Alo, bună ziua.  – Bună ziua, vreau să comand taxiul până acasă, de la liceul Prometeu, până la destinația mea. – Comanda o să coste 20 de lei și mașina va fi în 3 minute. ”.

Sursa comunică că ideea de a deschide un serviciu de taxi i-a venit lui Igor Iancu. Bărbatul este originar din Grozești și povestește că a luat această decizie, în urma refuzului de a fi angajat în cadrul unei alte companii.

Mi-a venit ideea că am vrut să lucrez ca taxist. Am vrut să ma aranjez, cu un an în urmă, la Nisporeni, nu a fost posibilitatea. Și mi-a venit ideea să fac singur, în sat la noi, pentru oameni. Să sperăm că lumea se va adresa, va solicita și dacă va trebuie vom aduce și a doua mașină, și a treia mașină,” a povestit pentru Canal 2 Nisporeni, antreprenorul Igor Iancu.

Cea care a suținut ideea bărbatului, a fost chiar soția acestuia. Uliana Iancu spune că deși a avut dubii la început, acum este încântată de mersul afacerii. Ea este cea care primește comenzile clienților și recunoaște că seriviciul devine din ce în ce mai atractiv pentru clienți.

Prima reacție și da și nu, dar la urmă am zis: Dă să încercăm, că nu e o problemă. Șoferii care au deja mașina lor proprie, ei nu riscă să meargă la o petrecere sau la o serbare ceva. Amenzile fiind atât de mari și suntem contactați și la 10 și la 1 de noapte. Ne ducem dintr-o parte de sat, în cealaltă. Cele mai multe comenzi le-am avut Grozești- Zberoaia, Grozești- Bălăurești, seara băieții pleacă la distracție, că în sat nu au.” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, antreprenoarea Uliana Iancu.

Pentru o călătorie în raza localității Grozești, locuitorii trebuie să scoată din buzunare 20 de lei, iar pentru o cursă în satele vecine 40 de lei.  Până în centrul raional, aceștia achită în jur de 120 de lei.



sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns