În satul Bravicea din Călărași a fost deschisă o sală de fitness

Localnicii din Bravicea se vor menţine în formă într-o nouă sală de forţă inaugurată în sat. Aceasta este dotată cu aparate moderne şi a fost deschisă cu suportul financiar oferit de organizaţia „Corpul Păcii” din SUA, cel al Primăriei şi al oamenilor din localitate, comunică Publika.md



Cel mai mult se bucură pensionarii care pe lângă mişcare, mai şi socializează. Zinaida Ursachi, de exemplu, are 66 de ani şi vine cât de des la sala de sport.

Ideea de a deschide o sală de fitness i-a venit voluntarei Anni Poetzl, care a venit acum doi ani în Bravicea, ca voluntar de la „Corpul Păcii”. La sfârşitul lui iulie, femeia va trebui să revină în Statele Unite, iar până atunci îi ajută pe săteni să utilizeze corect aparatele.

Noi am făcut pentru toţi oamenii din sat, noi am vrut un loc pentru a ne întâlni, pentru a ne dezvolta într-un mod mai sănătos. Eu sunt puţin tristă pentru că trebuie să plec de aici, de lângă prietenii mei, de lângă familia mea de aici, pentru că ei au devenit o familie adevărată„, a spus ANNI POETZL, voluntar „Corpul Păcii”.

Proiectul a costat 160 de mii de lei.

Pentru început, accesul este gratuit, iar mai târziu va fi stabilită o taxă simbolică.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns