În municipiului Ungheni continuă lucrările de reconstrucție a curților blocurilor de locuit

Primăria municipiului Ungheni a demarat lucrările de reconstrucție a infrastructurii curților blocurilor de locuit din municipiul Ungheni.

La moment sunt în reparație curțile blocurilor de pe strada Romană 7 și 9, Maria Cibotaru 88 și Națională 43 și 31, se comunică pe ungheni.md


„Aceste lucrări sunt o continuare a proiectului de reabilitare a curților blocurilor de locuit din municipiul Ungheni lansat în anul 2018. Anul trecut am reușit să reparăm accesele și să creăm locuri de parcare în 10 curți din oraș. În acest an preconizăm să reabilităm un număr mai mari de curți.

Primele intervenții sunt în curțile aflate în stare deplorabilă. Pe parcurs, vom interveni cu lucrări și la celelalte adrese” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Astfel, prin deciziile Consiliului Municipal Ungheni din luna februarie și luna martie curent, au fost aprobate 2 etape de reparaţie a curților blocurilor de locuit din municipiul Ungheni, pentru anul 2019.

În perioada imediat următoare vor fi  renovate curțile din străzile Romană 26/1 și 26/2, Barbu Lăutaru 12 și Boico 2.

Tot în acest an se preconizează reparația curților de pe străzile B. P. Hașdeu, A. Bernardazzi, G. Crestiuc, I. Creangă, O. Ungureanu, Ion Luca Caragiale, Unirii, Ștefan cel Mare, A Cosmecu, Feroviară, Gr. Ureche și Decebal.

Lucrările vor include reabilitarea acceselor în curți, reparația părții carosabile și a trotuarelor, schimbarea bordurilor, renovarea îmbrăcămintei asfaltice și amenajarea parcărilor. Totodată, se va acționa și cu alte intervenții, în funcție de necesitate.

Pe lângă aceste lucrări, Primăria municipiului Ungheni va elabora un concept unic de amenajare a curților.

„Ne propunem o nouă abordare a ceea ce numim modernizarea curților blocurilor de locuit din oraș.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare a acceselor în curți, vom elabora un proiect de amenajare care va fi implementat în toate curțile și anume, crearea terenului de joacă, a zonelor de odihnă și agrement, dar și alte facilități” a explicat Alexandru Ambros.

Amintim că, în anul 2018 au fost reabilitate curțile blocurilor de locuit de pe strada B. P. Hajdeu 8, 8A, 10, 12, V. Lupu 1, M. Eminescu 28, Națională 10, 12., accesul spre grădinița nr. 47 și amenajate spații pentru parcarea automobilelor.



Tot în anul 2018, Primăria municipiului Ungheni a inițiat crearea unei curți model a blocurilor de locuit.

Au fost efectuate lucrări de reconstrucție și modernizare a curților blocurilor de locuit de pe strada Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32.

Aici au fost pavate trotuare, s-a îmbunătățit accesul în curtea blocurilor, au fost instalate elementele de fitness și amenajat un teren de joacă, au fost construite practic de la zero trei parcări auto.

În interiorul acestor curți, prin implicarea locatarilor, dar și a angajaților primăriei a fost amenajată și o zonă verde.

1 trackback / pingback

  1. [FOTO] În Ungheni continuă „schimbarea la față” a curților blocurilor de locuit - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns