În municipiul Ungheni va fi înființată grădinița-creșă ,,Delia”

Vești bune pentru familiile tinere din cartierul Ungheni Vale cât și din întregul municipiu Ungheni.

Autoritățile municipale anunță despre înființarea pe teritoriul Taberei de odihnă „Plus-Armonie” a grădiniței-creșă ,,Delia”. O decizie în acest sens urmează a fi propusă spre susținere Consilierilor municipali în cadrul ședinței ordinare din 22 mai 2020.

Vezi și Consiliul municipal Ungheni se convoacă în a treia ședință din anul 2020 și a patra de la investire

Sediul grădiniței-creșă „Delia” a fost reconstruit prin intermediul unui program de reabilitare, susţinut de Guvernul Poloniei.Anterior, în acest sediu a funcționat Grădinița de copii nr. 12, lichidată la începutul anilor 2000.

În cadrul proiectului „Condiții mai bune pentru copiii de vârstă preșcolară din Cartierul Ungheni Vale prin implicare civică”, au fost executate lucrări de reparație a rețelelor inginerești interioare (sistem de încălzire, asigurarea cu apă caldă, apă rece și canalizare, corpuri de iluminat) și lucrări de finisare interioară (geamuri, reparația pardoselii, a tavanelor etc.).

Și în acest an la grădinițele existente avem un număr mai mare de copii faţă de capacitatea instituțiilor.

Prin deschiderea unei grădinițe în cartierul Ungheni Vale sperăm să soluționăm, parțial, problema locurilor în instituţiilor preşcolare, atestată la nivelul întregului oraş.

Preconizăm să deschidem aici cinci grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani”, declara Alexandru Ambros la 4 septembrie 2019.

La acea etapă, autoritățile municipale declarau că costul primei etape de reabilitare a clădirii, destinată grădiniței de copii, este de 3,7 milioane de lei, dintre care peste un milion de lei sunt oferiți de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone prin programul polonez de cooperare pentru dezvoltare.

Totodată, în cadrul aceleași ședințe, consilierii municipali urmează să voteze și pentru susținerea Deciziei privind construcția primul skate park din Poarta de Vest a Republicii Moldova

Anterior, Primăria municipiului Ungheni anunța o consultare publică online pe subiectul „Căutăm un nume pentru grădinița din Cartierul Ungheni Vale”.

La ziua de astăzi, în municipiul Ungheni activează 6 grădinițe de copii „Andrieș”, „Guguță”, „Licurici”, „Solnâșco”, „Steluța” și „Tereza Sobolevschi”.

În continuare, Vă prezentăm proiectul deciziei și recomandăm consilierilor municipali să susțină acest proiectul înființării celei de-a 7 grădiniță – grădinița-creșă ,,Delia”.

Vedeți mai multe articole la subiectul grădiniței de copii din cartierul Ungheni Vale al municipiului Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: