Primăria municipiului Ungheni invită la o acțiune de salubritate sub genericul „Curățenia de toamnă”

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, cetățenii municipiului Ungheni sunt invitați să participe la Curățenia de toamnă. Pentru această zi este preconizată desfășurarea acțiunilor de salubrizare a spațiilor publice și private, colectarea deșeurilor vegetale și plantarea arborilor, informează Primăria municipiului.


Invităm instituțiile publice, școlile, grădinițele, agenții economici și organizațiile non-guvernamentale să organizeze pe data de 17 noiembrie Ziua Curățeniei generale de toamnă pe teritoriul instuțiilor în care activează și a spațiilor adiacente. Deasemenea, îndemnăm cetățenii simpli să se mobilizaze și împreună cu vecinii să facă ordine în curțile blocurilor de locuit. Participând la astfel de acțiuni, nu doar vom asigura ordinea și confortul spațiilor în care locuim sau activăm, dar vom oferi copiilor noștri un bun exemplu de comportament civic responsabil” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Evacuarea deșeurilor adunate va fi asigurată de Sectorul Spații Verzi al primăriei municipiului Ungheni. Pentru aceasta managerii instituțiilor vor comunica la numărul de telefon ( 0236) 2 – 25 – 77 adresa de la care urmează să fie evacuate deșeurile.

Cetățenilor le reamintim că deșeurile vegetale, animaliere și cele de construcție nu pot fi depozitate în containerele de plastic pentru gunoiul menajer. Pentru aceste tipuri de deșeuri ei trebuie să comande contra cost containerul metalic de 7 m³ de la Î.M. ”AVE Ungheni” SRL.

În cazul în care un container de 7 m³ este prea mare pentru o gospodărie, cetățenii pot coopera, în special cei care locuiesc în case la sol, și pot comanda în comun containerul metalic de 7 m³.

sursa: ungheni.md

%d bloggers like this: