În mun. Ungheni vor fi construite peste 100 de stații de așteptare moderne

La Ungheni, precum și în opt localități din vecinătatea apropriată a municipiului (Unțești, Cetireni, Costuleni, Florițoaia Veche, Mănoilești, Pârlița, Valea Mare, Zagarancea), vor apărea 146 de stații de asteptare moderne.

Dintre acestea, majoritatea, 106 la număr, vor fi în Ungheni, informează Primăria municipiului Ungheni.

Acest lucru se datorează Proiectului „Cooperare intercomunitară pentru condiții mai bune de transport public în comunitățile raionului Ungheni”, care a fost inițiat și dezvoltat de către Primăria municipiului Ungheni.

Lucrul asupra conceptului proiectului a început în 2017, iar pe parcursul anilor au fost efectuate numeroase lucrări prevăzute de legislație sau stabilite de finanțatori. Urmează o ultimă etapă până la începerea lucrărilor propriu-zise – licitația.

Pe 12 martie curent, a fost anunțată licitația. Anunțul îl găsiți aici: https://tender.md.irex.org/ro/static/info/id/35

Valoarea totală a investiției va fi de 13,9 milioane de lei, dintre care aproximativ 8,6 milioane de lei vor fi oferiți de către Programul „Comunitatea Mea”, administrat de Consiliul pentru cercetări și schimburi internaționale (IREX) și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Contribuția Primăriei municipiului Ungheni pentru construirea celor 106 stații de așteptare din Ungheni va fi de 5,4 milioane de lei.

Vor fi construite, per total, cinci tipuri de stații.

Tipul nr. 1 – 64 de stații. Stațiile vor fi instalate în locuri cu puțin spațiu, având la bază dimensiunea de 1,14 m x 3,6 m și vor avea 3 picioare.

Tipul nr. 2 – 29 de stații. Acestea vor avea dimensiunea la bază de 2,24 m x 3,6 m, o structură metalică foarte rigidă, dar va permite vizibilitatea din toate direcțiile.

Tipul nr. 3 – 43 de stații de așteptare. Acestea vor avea aceeași structură și dimensiune la bază ca stațiile de tip 2, dar vor mai fi dotate cu panouri iluminate, care vor conține afișe cu harta traseelor, rutelor și orarul acestora.

Doar în municipiul Ungheni, pe cele mai importante artere, vor fi construite 9 stații de așteptare (Tipul nr. 4), care vor fi dotate și cu puncte comerciale, ce vor fi alocate în chirie.

În centrul municipiului Ungheni, pe str. Națională, în preajma Casei Sărbătorii, va fi o stație personalizată, cu importanță arhitecturală – tipul nr. 5

Stația va avea o structură complexă (din beton și metal), va fi dotată cu punct comercial cu fațadă vitrată și 4 lightboxuri (panouri iluminate).

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: