În Moldova a început examenul de BAC, sesiunea 2021

Absolvenții claselor liceale din Republica Moldova au intrat de astăzi, 4 iunie, în sesiunea de bacalaureat 2021. Prima probă este la disciplina limba şi literatura română, pentru candidații alolingvi, transmite IPN.

Examenul de BAC se va desfășura până pe 22 iunie.

Pe 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire, pe 11 iunie – examenul la limba străină, pe 15 iunie examenele la matematică, istorie, arte și sport, pe 18 iunie va avea loc examenul la proba la solicitare, iar pe 22 iunie – examenul la limba și literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

La examenul național de bacalaureat, anul școlar 2020-2021, sunt înscriși mai bine de 16,7 mii de candidați.

Nota 10 (zece) din oficiu la limba străină va fi acordată pentru circa 1300 de elevi.

Probele de BAC sunt susținute în 93 de centre de bacalaureat, dintre care 31 în municipiul Chișinău, dotate cu monitorizare video.

Toți participanții la examen vor respecta obligatoriu toate măsurile de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor se va face în Centrele Republicane de Evaluare și Centrul Republican de Examinare a Contestațiilor. În cadrul Comisiilor Republicane de Evaluare vor participa circa 600 de profesori evaluatori.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns