În anul 2021 va începe construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași

În prima jumătate a anului 2021, vor demara lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași.

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Republica Federală Germania prin intermediul KfW.

În iunie 2019, autoritățile anunțau că lucrările de construcție a apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași urmau să înceapă la finele anului 2020.

Vedeți și Guvernul a semnat Acordul de cooperare pentru construcției apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași

În acest context, la 18 septembrie 2020 a fost organizată o ședință de lucru, în format on-line, la care au participat reprezentanții KfW responsabili de proiectele în derulare din Republica Moldova și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin ANDROS.

Conform agendei ședinței, s-a discutat despre implementarea eficientă a proiectului prin asigurarea contribuție Guvernului Republicii Moldova în valoare de 10% din suma proiectului și promovarea Acordului adițional pentru oferirea din partea a KfW a alte 10 mln de euro.

Totodată, părțile au discutat despre inițierea procesului de identificare a noi priorități de finanțare pentru Republica Moldova.

Construcția magistralei Chișinău – Strășeni – Călărași pe o lungime de circa 53 de km, constituie prima etapă a proiectului, iar următoarele etape prevăd conectarea satelor din raionale Strășeni și Călărași la apeductul magistral, sursa căruia este Stația de Tratare a apei din mun. Chișinău, care va asigura calitativ și cantitativ circa 170 000 persoane din raioanele nominalizate.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 25 mln de euro, perioada de implementare fiind 2019 – 2023.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Executivul va institui o Comisie pentru specială pentru lucrărilor de construcție a apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns