În acest an, de Zilele municipiului Ungheni – altfel

Pe 20 august, se împlinesc 558 de ani de la prima atestare documentară a Ungheniului. Peste o săptămână, la 28 august, municipiul Ungheni marchează hramul localității.

Cu prilejul acestor evenimente, tradițional, la Ungheni era mare sărbătoare, informează printr-un comunicat Primăria municipiului Ungheni.



Timp de câteva zile la rând, aveau loc spectacole cu participarea artiștilor locali, a celor din Chișinău, din România.

Erau organizate competiții sportive, diverse mese rotunde, veneau numeroase delegații din orașele înfrățite… În acest an, va fi cu totul altfel.

„Da, în acest an va fi cu totul altfel. Din păcate, nu putem să organizăm Zilele orașului așa cum o făceam tradițional, cu  mulți oaspeți, cu multă lume, cu veselie, cu voie bună.

Pe 28 august, vom merge la biserică, vom asista la slujbă, după care vom merge la casele noastre, se transmite în comunicat.

Până atunci, angajații sectorului de salubritate a Primăriei municipiului Ungheni vor aduce în ordine și vor amenaja orașul așa cum se face totdeauna de sărbători. Vor fi anumite activități culturale, dar online.”

Link-ul înregistrării video a spectacolului pregătit de colectivele artistice ale Palatului de Cultură din Ungheni, cu ocazia Zilelor orașului, va fi plasat pe pagina de facebook a instituției, precum și pe cea a Primăriei municipiului Ungheni în ziua de 28 august, ora 11.00.

De obicei, cu ocazia Zilelor orașului, se face o trecere în revistă a celor realizate. Pandemia de COVID-19 a dat multe planuri peste cap, dar, cu toate acestea, au fost înregistrate și lucruri frumoase.

„Din păcate, anul acesta suntem foarte limitați în resurse financiare”

Totuși, până la moment, Primăria mun. Ungheni a reușit să facem o reparație curentă a curții blocurilor de pe Ion Luca Caragiale nr. 3 și 5 din sectorul Dănuțeni, au finalizat lucrările de amenajare a curții blocurilor de pe strada Ion Creangă nr. 9 și Alexandru Bernardazzi nr. 14.

În Parcul Central „Micul Cluj” au reușit să finalizăm cele două terenuri de sport. Din păcate, nu le putem folosi, pentru că avem interdicție.

S-a asfaltat aici și o alee pentru practicarea ciclismului pe două sensuri, aleea a fost și iluminată.



Au fost puse bazele unei pepiniere proprii în Ungheni Vale, astfel ca, peste câțiva ani, municipiul Ungheni va putea folosi puieți proprii pentru înverzirea orașului.

Au fost finalizate lucrările de reparație a grădiniței Delia.

Totodată, Primăria municipiului Ungheni a început noi proiecte foarte bune.

Este vorba de construcția unui apeduct cu diametrul de 400 mm și lungimea de 1,6 km, grație Programului EU4Moldova: regiuni-cheie.

E un proiect vital pentru tot orașul: și pentru cei ce locuiesc în Berești, Vasilica, și pentru cei din Dănuțeni, Ungheni Deal, Ungheni Vale, Tineretului, pentru că el face o interconexiune a magistralelor existente.

Un alt proiect este implementat în cartierul Ungheni Deal.

Acolo s-a reușit să reconstrucția rețelei de canalizare.

În prezent, se desfășoară lucrări de pregătire a suprafeței carosabile și urmează a fi asfaltate străzile Căpriana, Viilor, Marinescu, Delești (parțial) E o procedură foarte complicată, pentru că este într-o pantă abruptă.



La fel, va începe reparația în „variantă albă” a unor străzi din cartierul Dănuțeni: Câmpiilor, Ioan Slavici, Podurilor, Zamfir Arbore.

În cartierul Ungheni Vale începe un nou proiect – pe strada Unghiului va fi construită o rețea de canalizare, după care – trotuare pe ambele părți, plus iluminatul.

Pe unele străzi construite recent din cartierul Dănuțeni, urmează să înceapă lucrările de schimbare a apeductului și construcției rețelei de canalizare.

În toamnă, vor începe un proiect de construcție a rețelelor de canalizare pe trei străzi de lângă Palatul de Cultură: Livezilor, Prutului, Bălțeni și trei străzi din cartierul Berești: Titu Maiorescu, Florilor, George Meniuc.

Alexandru Ambros își propune încă un proiect, care speră să-l începem anul acesta – de renovare a sistemului de iluminat integral pe tot teritoriul municipiului, astfel vor fi schimbate toate corpurile de iluminat pe corpuri de tip LED.

În Parcul „Micul Cluj” încep în curând lucrările de constucție a unui skatepark.

Totodată, va fi reparat capital acoperișul grădiniței-creșă „Tereza Sobolevschi” din sectorul Dănuțeni.

Deci, se muncește, se implementează proiecte.

„Cu siguranță, unghenenii vor beneficia de toate, chiar dacă, în prezent, se confruntă cu anumite restricții generate de pandemia de COVID-19”

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns