În 2019 la Călărași vor fi implementate 2 proiecte investiționale majore finanțate în mare parte de către Uniunea Europeană

În anul 2019, în Călărași se vor desfășura 2 proiecte investiționale majore finanțate în mare parte de către Uniunea Europeană. Primul proiect constă în îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare – proiect care urmărește reabilitarea și extinderea rețelelor de apeduct și canalizare. Peste 9,000 de cetățeni urmează să beneficieze de aceste îmbunătățiri. Cel de al doilea proiect se referă la reabilitarea sistemului de iluminat public, comunică Primăria orașului Călărași



Unul dintre obiectivele proiectului este eficientizarea cheltuielilor prin instalarea corpurilor de iluminat de tip LED. Totodată urmează a fi înlocuiți o parte din pilonii de electricitate, lungimea totala a rețelelor care vor fi reabilitate depășind 47 km. Proiectele respective vor fi implementate pe o durată de mai mulți ani consecutiv.

Suma totală a investițiilor în aceste două proiecte este de 62,7 milioane lei, ceea ce reprezintă aproape 2 bugete anuale ale primăriei orașului Călărași. Aproape 90% din investiție constituie fondurile externe, contribuția primăriei fiind de 6,6 milioane lei.

Cu alte cuvinte, dacă am raporta la numărul de locuitori ai orașului, primăria va investi în aceste două proiecte 468 lei din venituri proprii pentru fiecare locuitor al orașului, obținând un beneficiu din susținerea externă de 3,978 lei pentru fiecare locuitor.




Fii primul care comentează

Lasă un răspuns