ÎM „Apă-Canal” Ungheni anunță pentru astăzi sistări ale serviciul public de alimentare cu apă

În atenția consumatorilor de apă din Municipiul Ungheni!

Întreprinderea municipală „Apă – Canal” din municipiul Ungheni anunță pentru ziua de astăzi, 21 iunie 2019, sistarea serviciul public de alimentare cu apă!


În legătură cu ridicarea debitului de apă în r. Prut și creșterea turbidității apei, atenționăm consumatorii că, în acest context, ar putea fi sistat serviciul public de alimentare cu apă, astăzi, data de 21 iunie 2019.

Astfel, adninistrația Î.M. „Apă-Canal” și Primăria municipiul Ungheni recomandă cetățenilor racordați la rețeaua publică de asigurare cu apă potabilă să își facă rezerve de apă.

Pentru mai multe detalii, puteți apelați la dispeceratul Î.M. „Apă-Canal” din Ungheni la numărul de telefon 0 (236) 2-31-51

Notă: Ce este turbiditatea apei ?

Turbiditatea vine din latinescul „turbidus” care înseamnă tulburat. Turbiditatea se caracterizează gradul de impuritate, adică prezenţa unor particule de natură organică sau anorganică, particule care se află în suspensie şi care sedimentează (se depune) în timp..

Din ce se compun aceste particule care compun turbiditatea apei potabile – produsele de eroziune a solului datorită torentelor sau a creşterii debitului rîurilor în perioade ploiose( argilă, nisip, nămol, microorganizme, viruşi, bacterii, paraziţi ş.a.)

În aşa situaţii Staţia de Tratare a apei nu poate prelucra apa brută din rîu cu indici mai mari de 490 unităţi nefelometrice de turbiditate – conform proiectului. Soluţia în aceste situaţiii este sistarea alimentării localităţii pînă la remedierea problemei şi excluderea riscurilor de pătrundere a apei necalitative în sistemul de alimentare, riscurilor unor dereglări gastro-intestinale.

De aceea laboratorul întreprinderii şi Centrul de Sănătate Publică din oraş ţin strict la control, respectarea cerinţelor privind corespunderea calităţii apei potabile la nivel corespunzător conform normativelor în vigoare.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns