IGSU va primi un grant de 19 milioane de dolari din partea Japoniei

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară cu prezența fizică.

Membrii Guvernului au aprobat proiectul de Hotărâre care prevede inițierea negocierilor și aprobarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei.

Proiectul de asistență prevede oferirea mijloacelor financiare în valoare de 19 milioane de dolari, grant nerambursabil, pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va beneficia de 10 autoscări și 9 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, iar salvatorii și pompierii vor beneficia de instruiri.

Sper că acest grant atât de generos, oferit de Guvernul Japoniei, va ajuta la consolidarea tehnico-materială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a MAI în general. Să utilizați la maxim acest ajutor oferit țării noastre”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Proiectul HG „Pentru inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze (Proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor):

Proiectul HG „Pentru iniție… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns