IGSU atenționează cetățenii despre pericolul fenomenelor meteorologice

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre pericolul fenomenelor meteorologice.

Atenționarea salvatorilor vine în contextul avertizării emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, fenomen prognozat de polei și ghețuș pe drumuri și arii restrânse.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să fie foarte prudenți, în special conducătorii auto.

Șoferii sunt îndemnați să pornească la drum doar în cazul în care autovehiculele sunt echipate corespunzător cu pneuri de iarnă.

Mai mult, pentru evitarea accidentelor și situațiilor de risc, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză și distanța dintre alte mijloace de transport aflate în trafic.

Salvatorii sugerează oamenilor să evite călătoriile în situații în care acestea nu sunt strict necesare, iar în cazul în care merg la drum să se asigure că au bateria telefonului încărcată.

În situații excepționale persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență la Serviciul 112.

Amintim că pe parcursul zilei de astăzi, din cauza ciclonului mediteraneean YVONNE și a Codului GALBEN de ghețuș și polei, pe drumurile publice din Republica Moldova au avut loc mai multe accidente rutiere, inclusiv cu implicarea mașinilor de mare tonaj.

Referitor la situația meteorologică de astăzi, 10 decembrie 2020, vă propunem să accesați mai multe articole la acest subiect:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

      

%d blogeri au apreciat: