IGSU a instalat 9 corturile anticaniculă, inclusiv în scuarul „Grigore Vieru” din municipiul Ungheni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au instalat nouă corturi anticaniculă în toată țara, informează printr-un comunicat instituția. Cele 9 puncte de reabilitare anticaniculă, au fost amenajate în municipiile Ungheni, Hâncești, Căușeni, Comrat și Chișinău.



Pentru a preveni insolațiile și deshidratarea, salvatorii vor mai instala corturi pentru populație în municipiile Cahul și Bălți.

În municipiul Ungheni, cortul anticaniculă a fost instala în scuarul „Grigore Vieru” din sectorul Centru. În cadrul punct de reabilitare, cetățenii beneficiază de primul ajutor medical și apă potabilă pe timp de caniculă, transmite și publicația periodică Unghiul

„Cortul a fost instalat în jurul orei 11, iar la moment de primul ajutor medical au beneficiat două persoane pentru controlul a tensiunii arteriale și aproximativ 50 de persoane și-au potolit setea”, a comunicat pentru Unghiul, Igor Iacobenco, angajat al Direcției Situații Excepționale Ungheni. Acesta a mai specificat că vor lucra zilnic între orele 11.00 și 18.00, în perioada caniculei.

Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.
sursa: Unghiul.com
sursa: Unghiul.com

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns