IGPF a depistat un bărbat din Nisporeni care a achita 10 mii de ruble pentru un permis de conducere fals

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a depistat un conațional, care intenționa să ajungă în Europa, avea în posesie un act cu semne de falsificare.

Potrivit IGPF, pe numele acestuia, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat o documentare penală.

Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 7 iunie curent, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei de stat, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un microbuz cu pasageri, care urma să ajungă în Italia. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus mijlocul de transport și pasagerii unui control amănunțit.  

Ca urmare, în portmoneul personal al unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc care nu corespundea unui document autentic.

Astfel că, actul a fost supus unor verificări suplimentare, iar ca rezultat angajații Poliției de Frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. 

Bărbatul de 43 de ani este originar din raionul Nisporeni.

Cetățeanul a mărturisit că la începutul anului 2020 și-a perfectat permisul de conducere în Federația Rusă, prin intermediar.

Ultimul a transmis documentul cu pricina prin poștă, iar pentru serviciile sale ar fi primit suma de 10.000 de ruble rusești.

Conform procedurilor legale, pe numele conaţionalului a fost întocmit act de constatare a incidentului, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, in conformitate cu art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Like sau abonare la paginile noastre pe facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns