IGPF a depistat încă 31 de teste Covid-19 falsificate

Un autocar cu destinația Polonia a staționat peste limită în punctul de trecere Criva pentru că 29 din pasageri dețineau teste PCR Covid-19 falsificate.

Audiați, unii călători au fost rezervați în a oferi declarații, alții au comunicat că au achitat între 400 și 800 de lei.

În după amiaza zilei de ieri, 26 mai curent, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat în punctul de trecere Criva un autocar cu ruta Moldova-Polonia.

Polițistul de frontieră efectuând identificarea persoanelor a solicitat călătorilor să prezinte toate documentele deținute pentru traversarea frontierei de stat.

Acțiunea vine în raport cu situația epidimiologică și conform analizei de risc.

Au fost identificate semne de falsificare asupra a 29 de teste.

Întrebați despre obținerea acestor documente, o mare parte din pasageri au declarat că în schimbul a 400 sau 800 de lei oferiți unor persoane terțe, iar ceilalți nu au droit să ofere detalii.

În continuare ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și deconspirării canalului ilegal de emitere a acestor acte.

Alte două teste falsificate au fost depistate tot pe sensul de ieșire din țară doar că  în punctul de trecere a frontierei Aeroport Internațional Chișinău. Toate testele au fost transmise către laboratorul tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. 

De menționat că până în prezent polițiștii de frontieră au depistat 454 teste falsificate, dintre care la intrarea în Republica Moldova – 102 teste, pe sensul de ieșire din țară – 345 teste, iar în baza informațiilor operative pe traseele naționale – șapte persoane cu teste falsificate.

În acest sens, facem apel către toți participanții la traficul transfrontalier să fie responsabili și să nu încerce vigilența angajaților Poliției de Frontieră.

Contrar, orice persoană riscă să fie sancționată penal.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns