IGPF a depistat în PTF Criva 75 de teste PCR Covid-19 falsificate

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au identificat la controlul de frontieră 75 de teste PCR Covid-19 care prezentau diverse semne de falsificare.

Incidentele au fost consemnate pe sensul de ieșire din țară. Persoanele documentate sunt toți cetățeni ai Republicii Moldova. 

În baza analizei de risc, ofițerii de investigație ai SPF Criva au întreprins acțiuni privind verificarea suplimentară a documentelor la trecerea frontierei de stat.

Astfel că, pe sensul de ieșire din țară s-au apropiat două autocare cu destinația Republicii Poloneze.

În timpul controlului de frontieră au fost identificate într-un autocar 38 de teste PCR Covid-19 cu indici necaracteristici, iar în celălalt alte 37.

Audiați, persoanele s-au eschivat de a oferi detalii privind cele depistate, doar un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut. 

Contactați reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Ca urmare, actele a fost ridicate și transmise în adresa laboratorului de expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Persoanele documentate riscă o pedeapsă penală, conform art. 361(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

POLIȚIA DE FRONTIERĂ solicită insistent cetățenilor care planifică o călătorie de a nu încălca legislația națională, de a fi responsabili și de a respecta măsurile privind combaterea Covid-19. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns