IGPF a depistat două acte și 10 teste COVID-19 falsificate

O carte de identitate românească, un permis de conducere moldovenesc și zece teste Covid-19 au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în timpul controlului de frontieră.  

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cele 12 incidente au fost consemnate în ultimele 24 de ore de către polițiștii de frontieră.

Vedeți și Iresponsabilitate fără margini: IGPF a identificat în PTF Criva un călător cu testul COVID-19 pozitiv

12 persoane documentate

Primul caz înregistrat a fost în punctul de trecere Criva, unde pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor al raionului Rezina, în vârstă de 49 de ani.  

Acționând în baza unor informații operative, polițiștii de frontieră au supus persoana verificărilor adiționale.

În rezultat fiind depistată o carte de identitate românească total falsă. 

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că moldoveanul intenționa să ajungă în Polonia, iar pentru a-și atinge scopul urma să se legitimeze cu cartea de identitate ”eliberată” de către autoritățile române.

Audiat, a declarat că în anul 2019 se afla în Rusia la muncă, între timp soția acestuia prin intermediul unei firme din mun. Chișinău i-a perfectat cartea de identitate contra sumei de 350 euro.

În după amiaza zilei de ieri, pe sensul de intrare în țară prin PTF Tudora un permis de conducere moldovenesc a fost identificat neveridic după ce a fost examinat cu tehnica din dotare.

Asupra actului lipseau elementele de protecție.

Audiat, tânărul de 41 de ani, originar din raionul Anenii Noi, a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane terțe, însă despre cele depistate nu este în cunoștință de cauză.

Motivul fiind necesitatea de a se angaja pe teritoriul Federației Ruse.

Alte zece documente privind rezultatele negative a testelor Covid-19 au fost identificate cu semne neclare și anume nu coincidea informației cu codul QR.

Cercetați sunt zece conaționali care s-au prezentat la linia de control în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău. 

În repercursiune, toate persoanle riscă o amendă conform art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns