IGPF a depistat 44 de teste COVID-19 falsificate în perioada 1-5 aprilie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că a identificat 44 de teste COVID-19 cu semne vizibile de falsificare în primele cinci zile ale lunii aprilie.

Documentele au fost ridicate în PTF Briceni, Palanca, Sculeni, Tudora și Aeroport Internațional Chișinău.

În baza analizei de risc, dar și atribuțiilor de serviciu polițiștii de frontieră au întreprins acțiuni de prevenire și combatere a folosirii documentelor false.

Astfel, în mai multe puncte de trecere au fost inițiate cercetări privind deținerea testelor Covid-19 negative de către călători.

44 de teste COVID-19 falsificate în doar 5 zile din aprilie

Incidentele au fost consemnate pe ambele sensuri de deplasare, fiind documentați cetățeni moldoveni și doar trei străini.

În cadrul audierilor, puțini au fost cei care au recunoscut că și-au perfectat actul prin intermediul persoanelor terțe.

Ceilalți s-au eschivat de la declarații sau și-au arătat indignarea față de cele depistate comunicând că nu sunt în cunoștință de cauză.

În repercursiune, ofițerii de investigații cercetează fiecare caz în parte pentru a elucida toate circumstanțele, identificarea și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Poliția de Frontieră reiterează despre importanța respectării restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale.

IGPF face apel către toți călătorii de a fi responsabili și de a nu încerca vigilența polițiștilor de frontieră.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.

Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.

Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns