Hotărârea nr. 44 din 9 februarie 2021 al Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a aprobat la 9 februarie 2021 instituirea Comitetului Național de coordonare a activităților de imunizare anti-COVID-19, care va asigura și coordona procesul de imunizare în țară, în conformitate cu Planul național de imunizare anti COVID-19

CNESP a aprobat inclusiv componența Comitetului Național, al cărui președinte a fost desemnat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

De asigurarea comunicării și informării cetățenilor se va ocupa Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Agenția Națională pentru Sănătate Publică va asigura planificarea, organizarea, evaluarea și monitorizarea procesului de imunizare anti-COVID-19.

Totodată, ANSP va asigura actualizarea periodică a datelor relevante din țară privind situația epidemiologică, inclusiv cazurile confirmate de laborator, spitalizarea și decesele asociate cu COVID-19.

În același timp, ANSP va colabora cu Ministerul Afacerilor Interne, în mod special cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, precum și cu Autoritatea Aeronautică Civilă, și Serviciul Vamal pentru a asigura securitatea loturilor de vaccin la toate etapele de recepționare, transportare, stocare a acestora în condițiile corespunzătoare și distribuirea lor prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale ANSP.

Recepționarea donațiilor din partea partenerilor externi (dispozitive medicale, echipamente și consumabile necesare) va fi asigurată de MAEIE, iar Biroul politici de reintegrare va facilita interacțiunea pe aspectele ce vizează regiunea transnistreană a Republicii Moldova, prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și al grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, împreună cu ANSP va asigura supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare, iar Compania Națională pentru Asigurări în Medicină va finanța din fondul măsurilor de profilaxie cheltuielile pentru acoperirea costului vaccinurilor și consumabilelor, pentru realizarea măsurilor de reducere a riscului de îmbolnăvire cu infecția COVID-19, în limita surselor disponibile.

Hotărârea Comisiei Național… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns