Hotărârea nr. 40 din 6 ianuarie 2021 al Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică

Membrii Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică s-au întrunit într-o nouă ședință astăzi, 6 ianuarie 2021.

Urmare, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis reluarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri cu Marea Britanie, începând cu 08 ianuarie 2021, orele 00:00.

În cadrul ședinței, membrii CNESP au aprobat reluarea, din 11 ianuarie 2021, a procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice și private, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Activitățile extrașcolare se vor desfășura în continuare de la distanță. Acestea vor putea fi organizate în incinta instituțiilor de învățământ începând cu 15 ianuarie 2021.

Se permite trecerea frontiere de stat de către străinii care sunt citați de instanțele de judecată/organele de drept din Republica Moldova precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens.

Totodată, ei nu vor fi impuși să stea în regim de carantină. Lucru valabil și pentru străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative, cum ar fi programări, invitații etc.

Membrii CNESP au decis ca în cazul minorilor de până la 14 ani, fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere la punctele de control vamal să fie completată și semnată de reprezentantul legal sau însoțitorul acestuia.

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică nr. 40 din 6 ianuarie 2021:

Hotărârea Comisiei Național… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns