Hotărârea nr. 33 din 28 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică

La 28 septembrie 2020, membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică s-au întrunit într-o nouă ședință.

În cadrul acestei ședințe, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative.



„Se instituie, începând cu 1 octombrie 2020, stare de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, conform Anexei nr. 1, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, prezentați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.”

De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc.

Vedeți și Autoritățile au instituit starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative

Potrivit documentului, gradul „cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică.

La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel național.

„Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică”

Mai mult detalii cât și cele 2 anexe pot fi accesate în Hotărârea nr. 33 din 28 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns