Hipismul revine la Ungheni. JCI Ungheni organizează a treia ediție a Cupei „Iacob Ciachir”

A treia ediție a competiției naționale: Cupa „Iacob Ciachir” revine în forță în Poarta de Vest a Republicii Moldova – municipiul Ungheni.

Și în acest an, ca și la evenimentele anterioare din 2018 și 2019, locuitorii din Ungheni cât și oaspeții celui mai frumos oraș, pot să participe la un eveniment inedit, organizat sub egida JCI Ungheni.

Cei mai buni călăreți și cai din Republica Moldova își dau întâlnire pe 28 mai 2022 la școala de hipism din municipiul Ungheni.

Astfel, la 28 mai 2022, începând cu ora 11:30, în cadrul Școlii de Hipism din municipiul Ungheni (Ferma de Cazi) va începe ediția a 3-a a competiției națională la hipism Cupa „Iacob Ciachir”

Totodată, potrivit Scolii republicane de hipism si pentatlon modern, în disciplina sărituri peste obstacole sportivii va participa în următoarele categorii: Copii, Tineret, Juniori, Maturi.

Ultimul campionat la hipism a avut loc la Ungheni în anul 1989

Prima ediție a Cupei a avut loc la 22 septembrie 2018. În cadrul evenimentului au fost implicați 20 de cai, dintre care 5 de la Şcoala de hipism din Ungheni şi alţi 15 de la alte şcoli din ţară care şi-au dovedit curajul, abilităţile, măiestria, eleganţa în faţa a sute de ungheneni.

A doua ediție, a avut loc la 21 septembrie 2019. Potrivit internauților și organizatorilor, la evenimentul cultural-sportiv au evoluat 22 de cai și 30 de călăreți, ce au reprezentant întregul spațiu românesc: Republica Moldova și România.

Fosta fermă de cai din Ungheni, înființată de Iacob Ciachir, era renumită în tot spațiul ex-sovietic, aici fiind crescuți cai pur sânge, foarte scumpi și solicitați la acea vreme. Actuala competiție este organizată anume în memoria acestui om, care a făcut, cândva, istorie.

Mai multe articole referitoare la edițiile anterioare ale Cupei la hipism „Iacob Ciachir”:

Amintim că tinerii din cadrul JCI Ungheni reprezintă unele dintre cele mai active comunități din municipiul și raionul Ungheni, cât și din întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova.

În acest context, pentru confirmarea celor exprimate supra, redacția News.Ungheni.org vă propune să accesați mai multe articole ce conțin informații cu privire la acțiunile / campaniile realizate cu succes de către Ungheneni (JCI Ungheni) pentru Ungheneni:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. Municipiul Ungheni la 560 de ani de la prima atestare documentară - Știri din regiunea Ungheni
  2. [INTERVIU] Ion POIA: „Dacă vrei să schimbi lumea, începe de la tine” - Știri din regiunea Ungheni
  3. Ungheni - Capitala Hipismului din R. Moldova. Cupa „Iacob Ciachir” revine la a patra ediție - Știri din regiunea Ungheni
  4. Ungheni (re)devine Capitala Hipismului și în 2023. Cupa „Iacob Ciachir” la a patra ediție - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns