Hai Ungheni! 15 septembrie 2018 – curățenia de toamnă în toate spațiile verzi din municipiu

Pe 15 septembrie 2018, de Ziua Globală a Curățeniei, cetățenii Republicii Moldova împreună cu milioane de voluntari din 150 de țări sunt îndemnați să curețe planeta de deșeuri, strângând gunoaiele din parcuri, păduri, de pe plaje și râuri, etc. Această inițiativă este gestionată de organizația „Hai Moldova”, reprezentanță locală a Mișcării „Let’s Do It” (organizatoare a Zilei Globale a Curățeniei). Scopul acestei mișcări internaționale este de a găsi soluții durabile de gestionare a deșeurilor, dar și de a sensibiliza populația despre gravitatea situației, se anunță într-un comunicat al Primăriei Ungheni

Primăria municipiului Ungheni a hotărât să fie parte a acestei mișcări. Astfel, pe data de 15 septembrie 2018, începând cu ora 10:00, va fi demarată curățenia de toamnă în toate spațiile verzi din oraș:

Parcul Central, Parcul Francez, Scuarul Grigore Vieru, scuarurile din preajma liceelor „Gh. Asachi”,  „M. Eminescu” și „I. Creangă”, spațiile verzi de lângă Centrul Cultural Multifuncțional (cartierul Berești), lacul Delia, Ungheni – Vale, Ungheni – Deal, stadionul din sectorul Dănuțeni (regiunea ex-fabricii Biohim, etc, dar și spațiile adiacente instituțiilor, centrelor comerciale, întreprinderilor și a blocurilor de locuit.

La salubrizarea și amenajarea spațiilor verzi din oraș vor participa instituțiile publice, licee, colegii, școli, grădinițe, întreprinderile municipale și agenții economici. Totodată, Primăria municipiului Ungheni îndeamnă cetățenii să se alăture acestei inițiative ecologice globale și să participe în număr mare la curățenia de toamnă.



Hai Ungheni la curățenie! Să demonstrăm că ne pasă de localitatea noastră și să o facem împreună mai curată și amenajată!

Mai multe detalii puteți afla apelând la numărul de  tel: 0 236 2 25 77, 0 236 2 74 39.

Totodată, Vă amintim că în această zi, Consiliul Raional Ungheni în parteneriat cu Centrul Naţional de Mediu vor organiza și o Campania de salubrizare a râului Delia. Mai multe detalii puteți afla accesând articolul „La Ungheni se organizează „Campania de salubrizare a râului Delia”

Hai Moldova, Hai Ungheni. Împreună pentru un municipiu mai curat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns