Guvernul a semnat Acordul de cooperare pentru construcției apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași

Peste 170 mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă de calitate, urmare a construcției apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași.

Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul Germaniei a alocat 15 milioane de euro-finanțare nerambursabilă.

Întru demararea lucrărilor de construcție a apeductului, la Guvern, a fost semnat astăzi Acordul de cooperare între Ministerul Agriculturii, Dezvoltӑrii Regionale şi Mediului, Agenția Apele Moldovei, Consiliile Raionale Străşeni și Călărași, primăriile municipiului Străşeni și orașului Călăraşi, Agenţia de Dezvoltare Regionalӑ Centru și S. A. Apă Canal Chişinău.

Proiectul prevede construcția a 53 km de apeduct, care, în prima etapă, va asigura cu apă potabilă de calitate 30 de mii de locuitori ai orașelor Strășeni și Călărași.

În etapa a doua, vor fi conectate și alte localități din cele 2 raioane, astfel încât toți cei 170 de mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă.

,,Nu există țară în lume care s-a dezvoltat şi trăiește bine, neavând dezvoltată infrastructura. Și aici vorbesc despre accesul la apă, la rețelele de canalizare, drumuri și iluminat stradal”, a menționat prim-ministrul.

Lucrările de construcție a apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași urmează să înceapă la finele anului 2020.

Apeductul Chișinău – Strășeni – Călărași

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Executivul va institui o Comisie pentru specială pentru lucrărilor de construcție a apeductului Chișinău – Strășeni – Călărași - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns