Guvernul a operat schimbarea destinației unor terenuri pentru finalizarea reabilitării traseului R1 Ungheni – Chișinău

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii cu privire la transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a câtorva terenuri, care vor fi folosite în lucrările de reabilitare și extindere a unor drumuri naționale.

Este vorba despre porțiunile de drum R1 Ungheni – Chișinău (segmentul de drum km 63 – Bahmut / Pojarna – Romanovca) şi M3 Chişinău – Cimișlia -Giurgiuleşti (segmentul de drum Ciumai – Vulcăneşti).

Potrivit proiectului, terenurile vor fi trecute din destinația agricolă  în categoria de terenuri destinate industriei, transporturilor și telecomunicațiilor.

În consecință, acestea urmează să fie transmise din administrarea Întreprinderilor pentru pentru Silvicultură Ungheni și Cahul în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor. 

În cazul în care din fondul forestier vor fi  scoase terenuri acoperite cu pădure, valorificarea masei lemnoase se face de către unităţile silvice de stat, iar beneficiarul este obligat să repare prejudiciul în modul stabilit de legislaţie.

Astfel, Agenția Proprietății Publice, în comun cu unitățile silvice de stat vor asigura identificarea unor terenuri pentru împădurire, cu transmiterea acestora în fondul silvic de stat, în termen de 6 luni. 

Cheltuielile prevăzute la defrișarea arborilor și schimbarea categoriei de destinație vor fi achitate de către Administrația de Stat a Drumurilor, conform proiectului de execuție.

HG cu privire la transmiter… by News Ungheni

Mai multe articole despre Epopea reconstrucției drumului strategic R1 Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

6 trackback-uri / pingback-uri

  1. Drumul R1 Ungheni - Chișinău și centura st. Bahmut vor fi inspectate de comisarul european Adina Vălean - Știri din regiunea Ungheni
  2. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: „Progresul” pe sectoarele Vatra - Strășeni și Cornești - Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Ungheni – ChișinăuFoto // Epopea R1 Ungheni – Chișinău: Centura satului Pojarna și st. Bahmut va fi finisată în iulie 2022 - Știri din regiunea Ungheni
  4. Epopea R1 Ungheni – Chișinău: „Circulația pe centura st. Bahmut și s. Pojarna a fi deschisă în maxim 2 săptămâni” - Știri din regiunea Ungheni
  5. Moment istoric: După 9 ani de șantier, traseul R1 Ungheni - Chișinău a fost reabilitat integral - Știri din regiunea Ungheni
  6. [FOTO] A fost inaugurat oficial drumul de ocolire al satului Pojarna și al st. Bahmut - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns