Guvernul a aprobat salarii de funcție mai mari pentru personalul medical și șoferii de ambulanțe

Astăzi, 22 decembrie, Guvernul a aprobat etapa a II-a de majorare cu +30% a mărimii salariilor de funcție pentru personalul medical și șoferii de ambulanțe implicaţi nemijlocit în prestarea serviciilor medicale din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 ianuarie 2021, sau cu +60% comparativ cu salariile de funcţie de până la 01 septembrie 2020.

Totodată,  proiectul prevede și majorarea cu 3% a salariilor de funcție pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, conform prevederilor analogice personalului administrativ-gospodăresc din sectorul bugetar.

Resursele financiare necesare pentru implementarea proiectului, vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, prevăzute cu destinaţie specială pentru acoperirea acestor majorări şi planificate în cadrul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2021.  

Proiectul Hotărârii de Guvern pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 837/2016

Proiect PHG pentru modifica… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns