
Timpul de reacție al polițiștilor va scădea cu cel puțin 15 minute, iar activitatea Poliției va fi mai eficientă și transparentă.
Guvernul a aprobat proiectul privind reorganizarea Poliției, care va îmbunătăți activitatea oamenilor legii și va asigura folosirea mai eficientă a resurselor.
Vedeți și:
- Ședința Guvernului din 3 aprilie 2025. Pe ordinea de zi – 26 proiecte de HG
- Premierul Dorin Recean a anunțat cel mai mare pachet financiar alocat pentru investiții și creștere economică – Bugetul +PLUS
- Michelle Iliev – noua secretară de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării
- Conceptul noului Atlas Național al Republicii Moldova a fost aprobat de Guvern
- Guvernul a aprobat modificări la bugetul de stat pentru anul 2025
Potrivit proiectului, Poliția urmează să fie regionalizată.
Mai exact, vor fi trei Direcții regionale – Nord, Centru și Sud, precum și două teritoriale – a municipiului Chișinău și a UTA Găgăuzia.
În contextul regionalizării, mai mulți polițiști care, în prezent, au obligații administrative și sunt implicați în sarcini birocratice vor fi transferați pe teren.
Această măsură va permite o gestionare mai bună a personalului și va crește viteza de intervenție la urgențe.
Totodată, va fi implementat principiul celei mai apropiate patrule, astfel încât intervențiile să fie mai rapide, indiferent de zona solicitării și a inspectoratului raional din care face parte.
„Este foarte binevenită această reorganizare structurală. Reamintesc, obiectivul nostru este ca în maximum 15 minute să fim acolo unde ne cheamă cetățenii – fie că este despre serviciile oferite de Ministerul Afacerilor Interne, fie că vorbim despre serviciul de urgență de la Ministerul Sănătății”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.
Proiectul mai prevede delimitarea clară a sferei de competență a Poliției și a Inspectoratului General de Carabinieri (IGC).
Astfel, principala responsabilitate a Poliției va fi menținerea ordinii și siguranței publice, iar carabinierii vor interveni doar în situații speciale, când va fi nevoie de sprijin suplimentar.
Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe Telegram, YouTube, Instagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.