Guvernul a aprobat Programul de reparație a drumurilor publice naționale și locale

Programul de reparație a drumurilor publice naționale și locale, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost aprobat astăzi în Ședință de Guvern.



Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru realizarea Programului de reparaţie a drumurilor publice naţionale, locale, comunale şi a străzilor, Legea bugetului de stat prevede alocarea unei sume totale de 1 375 000,0 mii lei.

Vezi și Ședința Guvernului Republicii Moldova din 20 mai 2020

Programul a fost elaborat în temeiul Legii bugetului de stat pe anul 2020 și include două subprograme.

Subprogramul de reparație a drumurilor publice naționale, pentru implementarea căruia vor fi alocați 250 000,0 mii lei, prevede efectuarea reparației capitale a 86,3 km de drumuri.

Iar pentru subprogramul de reparație și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor au fost distribuite 1 125 000,0 mii lei.

Activitățile planificate în cadrul acestui subprogram presupun îmbunătățirea a 906 km de drumuri din circa 900 localități din republică, sectoarele fiind selectate conform propunerilor Autorităților Publice Locale de nivelul I.

Programul de reparație a drumurilor publice naționale, are la bază proiectele prioritare incluse în Strategia de transport și logistică pentru anii 2013-2020, drumuri din rețeaua prioritară care nu fac parte din rețele internaționale și pentru care anterior a fost dezvoltată documentația de proiect.

Pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației primăriei/comunei.



La selectarea sectoarelor de drum, prioritate vor avea sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturală (școli, grădinițe, instituții medicale etc), conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns