Guvernul a alocat 1.3 miliarde lei pentru cesionarea datoriei Termoelectrica către Moldovagaz

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

Proiectul Hotărârii a fot votat în cadrul ședinței executivului din această dimineață, 26 noiembrie 2021.

Pentru evitarea crizei pe piața gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de S.A. „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 (un miliard trei sute treizeci milioane șase sute douăzeci și una mii șase sute treisprezece lei și 66 bani).

Datoriile au fost formate în perioada anilor 2002 – 2008, în contul livrării de către SA „Moldovagaz”  a gazului natural către S.A. „Termoelectrica”.

Datoriile sunt confirmate prin decizii judecătorești și se află în procedură de executare. În termeni proximi, S.A. „Energocom” împreună cu S.A. „Termoelectrica” vor semna un Acord ce va conține graficul de rambursare a creanțelor respective. 

Vedeți mai multe despre criza gazului în Moldova și noile traife pentru un metru cub de gaz:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns