Groapa de împrumut pentru centura stației Bahmut, parte a traseului R1 Ungheni – Chișinău, inspectată de autorități

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean a întreprins o vizită la groapa de împrumut din localitatea Cornești, raionul Ungheni, de unde sunt extrase roci sedimentare, argilă, nisip argilos și argilă nisipoasă până la o adâncime de 5 metri, folosită la construcția, repararea și modernizarea drumurilor publice.Resursele extrase din această groapă se folosesc la construcția drumului de ocolire de lângă stația Bahmut / satul Pojarna pe traseul național R1 Ungheni – Chișinău.

Drumul de lângă stația Bahmut / satul Pojarna. reprezintă o construcție de drum nou, cu o lungime de circa 5.9 km.

Drumul va avea 2 benzi de circulație cu lățime de 3.50 m per bandă, cu margini pe ambele părți având o lățime de 2.50 m fiecare, inclusiv câteva podețe și trei intersecții.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, pe parcursul lunii iunie 2019 a existat o problemă cu autorizația și licența de a opera groapa de împrumut, iar antreprenorul a sistat colectarea materialelor din groapa de împrumut până la reînnoirea permisului și licenței.

Problema a fost soluționată după ce Parlamentul a adoptat modificarea art. 74 din Codului funciar, prin care se facilitează alocarea terenurilor pentru gropile de împrumut și întoarcerea ulterioară a terenurilor în circuitul agricol.

Galerie Foto:Citiți mai multe despre Epopea reconstrucției traseului național R1 Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Groapa de împrumut pentru centura stației Bahmut, parte a traseului R1 Ungheni – Chișinău, inspectată de autorități

%d blogeri au apreciat: