Grădiniţa din Soltăneşti, raionul Nisporeni, renovată de Guvernului României

Un teren de joacă modernizat, un acoperiş nou şi multe alte lucruri, au fost posibile datorită susţinerii Guvernului României.

Astfel, copiii de la grădiniţa din localitatea Soltăneşti, dispun de condiţii mai prielnice, iar angajaţii lucrează în confort maxim.



Despre detaliile proiectului, cu mândire, ne vorbeşte directoarea grădiniţei, se comunică într-un material publicat pe Albasat.md

Vedeți și Grădinița „Andrieş” din Şendreni, Nisporeni, renovată cu suportul financiar al României

Lucia Negură, director interimar al grădiniței din localitatea Soltănești: 

„Grădiniţa a beneficiat de suportul Guvernului României în anul 2016-2017, în sumă de 270 de mii  de lei. Cu aceşti bani s-a renovat acoperişul la edificiul numărul 3, s-a construit un tambur, pe terenul de joacă, au fost instalate două pavilioane.

În al doilea proiect, am beneficiat de 100 de mii de lei, cu care s-a dotat instituţia grădiniţei. A fost procurate, iarăşi, pe terenul de joacă, topogan, balansoare, în blocul alimentar au fost procurate mese de inox, chiuvete, în sălile de grupă au fost procurate centre de joacă, ca: frizeria, bucătăria, blocul alimentar din grupă a fost dotat cu mini-bucătării, în cabinetul medical s-a procurat dulap pentru păstrarea medicamentelor. 

Anul acesta vom beneficia de 120 de mii de lei, iarăşi pentru dotare.  Prin implementarea acestor proiecte, avem acces la o educaţie de calitate mai bună .”

Părinţii susţin schimbările şi se bucură de condiţiile noi, create exclusiv pentru copiii lor.

Mă bucur! Suntem toţi părinţii bucuroşi, că s-a adus, s-a făcut pentru copii comodităţile mai bune, teren de joacă, adică pentru ei e mai interesant, e mai activ jocul”, a comunicat Lilia Ciocania, părinte.

Educatorii apreciază pozitiv schimbările şi mărturisesc că totul a devenit mai altfel, mai bun şi mai nou.

Astfel procesul educativ a devenit mai uşor, iar copiii dispun de mai multe centre de joacă, ceea ce îi bucură atât pe ei, cât şi pe educatori.

Ca cadru didactic, această sponsorizare din partea Guvernului României, o consider binevenită. Este un bun ajutor, ce ne ajută şi pe noi  să lucrăm şi să le oferim copiilor şi spaţiu, centrele au fost dotate cu toate cele necesare.

Copiii sunt mai degajaţi, liberi şi îşi pot alege locul de joacă acolo unde doresc ei, având cele necesare pentru a-şi împărtăşi dorinţele, sau plăcerile pentru jocul lor”, a menționat educatoarea Lidia Lungu.

Datorită suportului din partea Guvernului României, grădiniţa a atins nivelul optim de creare a condiţiior pentru procesul instructiv-educativ.

Pentru toate meritele, administraţia instituţiei, aduce mulţumiri fraţilor de peste Prut.

Menţionăm că anul acesta grădiniţa va beneficia de proiectul „RO 4”, în sumă de 120 de mii de lei, pentru procurarea pieselor pentru terenul de joacă, pentru ca copiilor să le fie mai comod.



Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns