Grădinița din satul Tuzara va fi reabilitată prin Programul japonez ,,Kusanone”

Grădinița din satul Tuzara, raionul Călărași, frecventată zilnic de cca 120 de copii din satele Tuzara, Seliște și Novaci, a obținut un grant în valoare de 67 437 USD pentru repararea acoperișului, izolarea termică a pereților exteriori și schimbarea ferestrelor instituției.



Ceremonia oficială de semnare a contractelor de grant a avut loc la 17 octombrie, în incinta reședinței Ambasadorului Japoniei, E.S. dl. MasanobuYoshii.

Programul „Kusanone” este un program de finanţare a proiectelor de grant-uri mici în valoare de circa 50 000 – 100 000 USD, fiecare – asistenţă nerambursabilă oferită de către Guvernul Japoniei.

Programul a fost lansat în țara noastră în anul 2008 și pe parcursul a 11 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de 21 proiecte de acest gen în valoare de cca 1. 626.647 USD.  

În acest an, de finanțare prin intermediul Programului vor beneficial 5 instituții de învățământ:

  • Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi;
  • Grădinița nr. 14 din mun. Cahul;
  • Grădinița din s. Tuzara, r-nul Călărași;
  • Grădinița nr. 5 din mun. Comrat;
  • Școala Profesională din mun. Orhei.  

Sectorul Sănătăţii beneficiază și el de asistenţă în cadrul Programului „Kusanone”, până la moment fiind implementate proiecte ce depășesc suma totală de 2,6 milioane USD, acestea contribuind la fortificarea capacităţilor instituţiilor în cauză, prin achiziţionarea echipamentului medical necesar.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns