Grădiniţă din Marinici, Nisporeni, renovată capital de Guvernul României. Instituţia a beneficiat de 10 milioane de lei

Peste 10 milioane de lei au fost oferite de Guvernul României, pentru a fi reconstruită grădiniţa din satul Marinici, raionul Nisporeni.

Astfel din ruine, a fost transformată într-o instituţie modernă, cu toate condiţiile necesare pentru demararea activităţii educative la nivel înalt.

Potrivit TVR Moldova cu referire la Albasat TV, este una din cele mai moderne grădiniţe din raionul Nisporeni, iar asta este o mândrie pentru administraţia instituţiei, administraţia locală, dar şi pentru săteni.



Directoarea grădiniţei, Viorica Trifan, afirmă că absolut toate meritele se datorează Guvernului României.

Viorica Trifan, directoarea grădiniţei „Brânduşa”, s. Marinici:

„Reconstrucţia grădiniţei-creşă „Brânduşa”, din satul Marinici, raionul Nisporeni, a fost posibilă datorită Guvernului din România, împreună cu Fondul de investiţii sociale din Moldova, în urma căruia, am beneficiat de 10 milioane 27 mii lei, pentru această instituţie.

În cadrul instituţiei activează 6 cadre didactice, 12 cadre auxiliare. Reconstrucţia capitală constă în: construirea a încă unui etaj al instituţiei, construcţia acoperişului,  au fost instalate geamurile, uşile, s-a făcut o reparaţie capitală în instituţie. 

Preconizăm redeschiderea instituţiei la data de 15 septembrie 2020. În instituţie a fost finisată  reparaţia cosmetică, dezinfectare a întregului teritoriu, avem procurat dezinfectant. Avem totul necesar, termometre noncontact, pentru a începe activitatea instituţiei.”

Educatorii afirmă că nu duc lipsă de nimic şi că se bucură că  activează în astfel de edificiu renovat.

Tatiana Ocară, educatoare la grădiniţa „Brânduşa”, s. Marinici:

„Sunt foarte bucuroasă că activez în aşa edificiu nou, înzestrat cu toate condiţiile necesare pentru a organiza o educaţie la nivel.”

Ecaterina Croitoru, educatoare la grădiniţa „Brânduşa”, s. Marinici:

„Sunt mândră că activez în aşa grădiniţă dotată cu toate condiţiile necesare pentru a evolua procesul educaţional.

Suntem dotaţi cu toate condiţiile necesare, cu apă potabilă, canalizare, energie electrică, gaz, adică grădiniţa este dotată cu toate cele necesare.”

Părinţii, la rândul lor, se declară că sunt mulţumiţi şi că acum au şansa de a se angaja în câmpul muncii, fără ca să îşi facă griji de copil pe toată durata zilei.

Grădiniţa creşă „Brânduşa” din satul Marinici, raionul Nisporeni, a fost reconstruită pe ruinele unei construcţii din timpul regimului sovietic.

Construcţia edificiului a durat aproximativ 7 ani.

Copiii se bucură de condiţii bune, sală de sport de nivel, sală de festivităţi, bloc alimentar dotat cu tot echipamentul, blocuri sanitare noi, dormitoare separate de grupă şi nişte săli de grupă frumos amenajate.

sursa: TVR Moldova

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns