Germania și UE au oferit un nou lot de echipamente medicale și echipamente contra COVID-19

Un nou lot de echipamente medicale și echipamente de protecție personală pentru lucrătorii medicali, a fost oferit Republicii Moldova, de Germania, prin intermediul mecanismului de Protecţie civilă al Uniunii Europene, sub egida inițiativei Echipa Europa.

Acțiunea are drept scop consolidarea capacităților statelor de a reacționa la urgențele de sănătate publică.

Lot de echipamente medicale și echipamente contra COVID-19

Donația în valoare de 9.6 milioane euro oferită de către Germania și Uniunea Europeană include:

  • 100 echipamente de ventilare pulmonară;
  • 900 pulsoximetre;
  • 4 milioane măşti;
  • 7 milioane măşti chirurgicale;
  • 500 000 mănuşi de unică folosinţă;
  • 500 000 ochelari de protecţie;
  • 100 000 costume de protecţie cu efect antiseptic;
  • 50 000 costume de protecţie.

În deschiderea evenimentului de înmânare a donației, secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov și-a exprimat gratitudinea pentru asistența oferită sistemului medical:  

”Ne exprimăm recunoștința pentru acest lot de ajutor imens, dar și pentru toată susținerea acordată în această perioadă dificilă.

Suportul continuu reprezintă o dovadă de unitate, de solidaritate pentru sănătate și este o dovadă suplimentară a creării unui front comun în lupta cu pandemia”.

Prezentă la ceremonie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat:

„Ajutorul oferit astăzi este o dovadă în plus că Germania este un partener de încredere și un prieten adevărat al țării noastre.

Grație acestei asistențe, instituțiile medico-sanitare din țară vor fi asigurate cu suficiente echipamente de protecție, iar medicii de la terapie intensivă, cu utilaje suplimentare pentru a salva vieți. Mulțumim Germaniei și Uniunii Europene pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova”.

Excelența Sa, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat:

„Ne bucurăm că putem susține sistemul medical din Republica Moldova în această perioadă dificilă. Donația de astăzi reprezintă un gest de solidaritate din partea Germaniei, țară membră UE, care a oferit un ajutor într-adevăr impresionant.

Obiectivul nostru este să susținem în continuare Republica Moldova și să fim în atenți la nevoile cetățenilor săi”.

La rândul său, Excelența Sa, Angela Ganninger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova a adăugat: â

„Guvernul și populația Germaniei sunt alături de Republica Moldova, iar prin acest lot de echipamente medicale, își demonstrează încă o dată sprijinul în situații dificile. Scopul acestei donații este de a suplini instituțiile medicale cu materiale și echipamente necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19”.

În ultimul an, Germania a oferit cu titlu gratuit Republicii Moldova mai multe dispozitive medicale și echipamente de protecție, pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Totodată, Germania este și unul dinte cei mai mari finanțatori ai inițiativei COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova a recepționat vaccin gratuit împotriva COVID-19.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns