Germania și OMS a donat un milion de măști chirurgicale Republicii Moldova

Astăzi, un milion de măști chirurgicale au fost donate suplimentar Republicii Moldova cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea pandemiei.

Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova a subliniat: „La începutul pandemiei s-a constatat că lucrătorii medicali din întreaga lume au fost expuși unui grad de infectare cu COVID-19 de trei ori mai mare decât populația generală.

Or, una dintre preocupările principale ale OMS reprezintă asigurarea cadrelor medicale cu echipamente personale de protecție. Lipsa acestora și pregătirea insuficientă privind utilizarea lor determină creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul angajaților din spitale și centre de sănătate.

Până la această oră, Republica Moldova a beneficiat de ajutor umanitar direct din partea OMS în valoare de 6.5 milioane USD.

Vreau să amintesc astăzi încă o dată cât de importante sunt vaccinarea, menținerea distanței fizice, spălarea și dezinfectarea mâinilor, evitarea spațiilor aglomerate și purtarea măștii de protecție pentru a împiedică răspândirea COVID-19.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns