Germania alocă alte 10 mln euro pentru dezvoltarea sistemelor de aprovizionare cu apă în Călărași și Strășeni

Guvernul Germaniei alocă alte 10 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile raioanelor Strășeni și Călărași.

În acest sens, Agenția Dezvoltare Regională Centru, a semnat un acord suplimentar de grant  cu banca de dezvoltare KfW, pentru implementarea proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală„, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Din totalul grantului alocat, 8,5 milioane euro vor fi utilizate pentru elaborarea proiectelor tehnice și contractarea lucrărilor de construcții pentru localitățile selectate.

Acordul suplimentar ce asigură grantul de 1,5 milioane euro este destinat măsurilor complementare ce țin de dezvoltarea instituțională și creșterea capacităților de operare a întreprinderilor ce gestionează serviciul de aprovizionare cu apă în raioanele menționate.

O activitate importantă ce va fi realizată în cadrul proiectului este regionalizarea operatorilor de apă din Strășeni și Călărași, astfel fiind posibilă prestarea serviciilor către toate localitățile conectate la noua sursă de apă în urma construcției magistralei Chișinău – Strășeni – Călărași.

În prezent echipa de experți elaborează proiectul tehnic pentru noul apeduct și proiectele tehnice preliminare pentru patru localități suplimentare.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, iar ADR Centru este instituția responsabilă de implementarea acestuia.

Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: